Ruter

Wszystko co nie zwiazane z tematyka forum

Ruter

Postautor: Mar » czw lut 11, 2010 11:08

Proszę o pomoc, bo nie jestem zorientowany w temacie. Mam w planie mieć laptop bezprzewodowy, chcę kupić sobie jakiś ruter. Czy w ruter wpina się kabel od internetu i to już w zupełności wystarczy, aby mieć Internet bezprzewodowy???
Może dziwnie pytam, lecz wcale się na tym nie znam.
Mariusz Bąk
Awatar użytkownika
Mar
Indiana Jones
Indiana Jones
 
Posty: 1674
Rejestracja: sob sie 12, 2006 0:00

Postautor: Queto » czw lut 11, 2010 13:16

Z reguły tak. Instalujesz płytkę i włączasz "sieć bezprzewodowa" w lapku (najczęściej sama się włącza) i surfujesz do woli. Jeśli masz w inei (kablówkowka) to musisz im zgłosić ip i płacisz 5zł miesięcznie więcej.
Queto
Poszukiwacz
Poszukiwacz
 
Posty: 38
Rejestracja: wt sty 26, 2010 1:00
Lokalizacja: POZnań

Postautor: Maxx72 » czw lut 11, 2010 17:50

Kup np. TP LINK WR543G. W instrukcji masz wszystko opisane i nie trzeba nic zgłaszać dostawcy, wystarczy ustawić klonowanie MAC.
Awatar użytkownika
Maxx72
Poszukiwacz
Poszukiwacz
 
Posty: 6
Rejestracja: śr lis 18, 2009 1:00

Postautor: Mar » pt lut 12, 2010 9:56

Ja mam internek z kabla. Czy te tanie Rutery są dobre?
Mariusz Bąk
Awatar użytkownika
Mar
Indiana Jones
Indiana Jones
 
Posty: 1674
Rejestracja: sob sie 12, 2006 0:00


Wróć do Inne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron